czwartek, 9 kwietnia 2009

Chleb pszenny pełnoziarnisty na zakwasie



Hurra!!!! Chlebek wyszedł ! Nie kruszy się, smakuje jak delikatny razowiec. Jest dość ścisły i troszkę wilgotny jak to razowiec. Można nad nim jeszcze popracować, np. dodać cześć maki orkiszowej ewentualnie nasion słonecznika. Trochę długo rósł po przełożeniu do foremki (około 4 godziny). Piekłam pierwszy raz w szklanej foremce i wyszedł bez problemu. Foremkę tylko spryskałam olejem. A to efekt, myślę że będzie się dobrze prezentował na stole ;-) dopóki się go nie zje.


Anula


2 komentarze:

Agatha pisze...

Zdrowych, radosnych i spokojnych Świąt !

Anula pisze...

Serdecznie dziękuję za życzenia i choć Świeta zbliżaja się ku końcowi życzę aby radość tych świąt pozostała jak najdłużej